FAQ & POLICY

FAQ
Frequently asked questions-text bla bla bla 
 
POLICY
BETALNINGSALTERNATIV
LEVERANS
Från det att du har lagt din beställning är leveranstiden 1-3 vardagar. Under högsäsonger och reaperioder kan det dröja något längre. Du får en bekräftelse via e-post när vi har packat och skickat din beställning. I samband med att din beställning kommer till ditt utlämningsställe får du en avisering via SMS. .

KÖPVILLKOR
Följande användarvillkor/köpvillkor (nedan kallat “villkor”) är tillämpliga på de beställningar och de köp som genomförs av kunden (nedan kallat “du”) via och samtliga undersidor till denna webbplats (nedan kallat “webbplatsen”). Genom att beställa från webbplatsen accepterar du att villkoren gäller mellan dig och
Webbplatsen, .Villkor

Genom att använda webbplatsen, jensdahlstrom.com, och/eller göra en beställning från webbplatsen godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument. Läs därför igenom villkoren och försäkra dig om att du förstår villkoren innan du genomför en beställning. 
När du har lagt en beställning på webbplatsen får du en bekräftelse via e-post på att vi har mottagit din beställning. Det är dock först när vi skickar en leveransbekräftelse, i samband med att beställningen skickas från vårt lager, som vi bekräftar att vi accepterar din beställning, det är även då avtalet mellan dig och JD sluts. 
Du måste fyllt 18 år för att genomföra ett köp på webbplatsen. Jens Dahlström reserverar sig för eventuella slutförsäljningar, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av specifikationer och eventuella typografiska fel på vår webbplats. JD reserverar sig även för att viss produktinformation inte är komplett. 
JD förbehåller sig rätten att neka beställningar. Vid de fall där JD inte kan fastställa din bostadsadress blir inte din beställning giltig. Vi förbehåller oss även rätten att avbryta beställningen på begäran av Klarna om det finns misstanke om bedrägeri. 
Vi strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt återge våra produkter på webbplatsen, så att de motsvarar verkligheten så mycket som möjligt. JD kan dock inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. T.ex. kan JD inte garantera att proportioner och färger som visas på webbplatsen exakt återger de proportioner och färger som plaggen har i verkligheten. Hur färgerna återges beror dels på din skärm, ditt grafikkort och inställningar i din dator.Personuppgifter

Vi värnar om våra kunders personliga integritet och strävar alltid efter att skydda dessa på bästa sätt. Det är vår målsättning att följa alla, vid var tid, gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Genom att godkänna policyn i samband med köp eller lämnande av uppgifter, samtycker du till behandlingen av dina personuppgifter enligt nedan:
JD samlar in och lagrar information om dig som du själv lämnar till oss, t.ex. namn, postadress, leveransadress, personnummer, e-postadress samt telefonnummer. Vi samlar även in information om dina köp, såsom information om köpta varor, pris, datum och butik för köpet och eventuella returer. De personuppgifter JD samlat in från dig lagras inom EU och EES. Dina personuppgifter som du lämnar om dig själv kommer endast att användas av JD, för analys av dina personuppgifter, distribution av erbjudanden, samt av våra samarbetspartners för leverans och betalning. 
Vid användning av Klarnas betalsätt behöver JD dela personuppgifter så som kontakt- och orderinformation till Klarna. Detta för att Klarna skall kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig. Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande data skyddslag och Klarnas data skyddspolicy.  
Vi garanterar att vi inte kommer att sälja vidare dina personuppgifter till tredje part. Morris vidtar de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs enligt lag för att se till att dina personuppgifter inte manipuleras, går förlorade, förstörs eller att obehöriga personer kommer åt dem. Våra säkerhetsrutiner förändras ständigt i takt med den tekniska utvecklingen. 
Om du har några frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter, eller om du önskar få ett registerutdrag eller portera dina uppgifter, kan du kontakta info@jensdahlstrom.com 
För mer information om vår integritetspolicy kan du läsa här.Länkar 

Webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under Morris kontroll. Vi ansvarar inte för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser, utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.Force Majeure 

Vid händelse av krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror, myndighetsåtgärd, strejk, lockout, blockad, naturkatastrof eller liknande händelse kommer JD att kunna tillämpa sig av force majeure. Det betyder att detta avtal inte behöver uppfyllas fullt ut. Om detta inträffar kommer vi försöka underrätta kunden om detta. Vid eventuell tvist följer vi naturligtvis Allmänna Reklamationsnämndens beslut.Priser

Priserna på webbplatsen är angivna i svenska kronor inklusive 25% svensk moms. Priserna på varorna anges exklusive frakt- och betalningsavgifter, som i vissa fall tillkommer när beställningen summeras i kassan. Webbplatsen innehåller ett stort antal produkter och det finns en risk att vissa produkter, trots våra ansträngningar, kan vara felaktigt prissatta. Morris kontrollerar priserna som en del av sändningsrutinen till dig.Villkor vid transportskador 

Alla försändelser som skickas från JD till dig är försäkrade av JD textil AB. Om du upptäcker en skada på paketet när du hämtar det, skall du reklamera det direkt på utlämningsstället. Om du upptäcker det hemma innan du öppnar det skall du kontakta kundservice omgående. Transportskadade varor ersätts kostnadsfritt av JD.Immateriella Rättigheter

Innehållet på webbplatsen är skyddat av upphovsrätt som tillhör Morris, samtliga varumärken är registrerade varumärken. Fotografier på webbplatsen får inte kopieras.Sociala Medier

För närvarande kan man följa oss via Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube och Pinterest. På dessa konton ansvarar vi endast för eventuella personuppgifter som JD själva publicerar eller annars kan påverka publiceringen av.

RETURER OCH BYTEN
Ångerrätt

Du har alltid ångerrätt i 7 dagar, från det datum då du hämtat ut din beställning från ditt postombud. Du kan nyttja ångerrätten på delar av samt hela beställningen.Returer

Du får naturligtvis prova varan du beställt, men vid en retur måste den vara oanvänd, och returneras med etiketter och märkningar i sin originalförpackning. Badkläder och strumpor får tas upp ur sin förpackning, men ej provas av hygieniska skäl. Hygienremsan på badkläder måste vara intakt för att ångerköpet skall godkännas. 
För att genomföra en retur behöver du fylla i vår retursedel som finns medskickad i din beställning samt här nedan. På retursedeln fyller du i vilken/vilka varor du önskar returnera och anledningen till din retur. Vid retur kan du använda dig av den returfraktsedel som vi skickar med din beställning. Lämna sedan in paketet till närmsta ombud. Tänk på att alltid be om ett kvitto när du lämnar in försändelsen till postombudet. Skulle ditt paket komma bort behöver du kunna uppvisa kvitto på att du har lämnat in paketet hos ombudet.
Om du saknar retursedeln kan du skriva ut den här.Byten

Om du önskar byta varan mot en annan gör du en retur, enligt instruktionerna ovan, på varan du vill returnera och lägger en ny beställning på den vara du önskar att byta till. Returhanteringen tar vanligtvis 2-4 vardagar, från det att vi har mottagit din retur. Efter att vi hanterat din retur återbetalas summan för returen till dig, beroende på vilket betalsätt du valt vid beställningen. Vid kortbetalning och direktbetalning via internetbank kan det ta upp till 2-3 vardagar tills beloppet finns åter på ditt konto. Vid kortbetalning återbetalas beloppet till det konto som är knutet till ditt betalkort. Vid direktbetalning via internetbank, återbetalas beloppet till det konto som du genomfört betalningen från. Om du valt att betala via faktura justeras fakturans belopp till det korrekta inom kort. Du kan se den uppdaterade fakturan på Klarnas hemsida eller app. Ni kan även kontakta Klarna eller vår Customer Care för att få en uppdaterad faktura skickad till er via mail eller post. 
Vid byte av vara kommer köpet för den returnerade artikeln att återbetalas. Den nya beställningen av kommer därmed att vara ett nytt separat köp eller faktura. Reklamation

Om du har mottagit en felaktig eller defekt vara, ber vi dig att reklamera varan till oss. Detta gör du genom att kontakta vår kundtjänst. Skulle produkten vara defekt ber vi dig att fota defekten och skicka ett mail till vår kundtjänst med foton bifogade. I första hand undersöker vi om det är möjligt att reparera varan. Skulle vi ej kunna reparera eller ersätta med en ny vara, får du pengarna tillbaka när vi mottagit din retur.
Om paketet är skadat när du hämtar ut det eller om något är förstört, ber vi dig att reklamera paketet till utlämnings stället i samband med att du hämtar ut ditt paket. 

VANLIGA FRÅGOR